Kun auton hankinta tulee kysymykseen, monet päätyvät miettimään vaihtoehtoja uuden ja käytetyn auton väliltä. Uudenkin auton ostaminen onnistuu, sillä monesti autoa varten saa autolainaa. Lainalla ostaminen on kohtalaisen yleistä Suomessa. Silloinkin joutuu kuitenkin pohtimaan, ostaisiko uuden ja vähän halvemman mallin vai kenties käytetyn, korketasoisen auton. Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua laajasti ennen varsinaisen ostopäätöksen tekemistä. Uusiin autoihin voi tutustua autokaupoissa, jossa niitä esitellään mielellään. Autokaupoissa uusia autoja voi myös koeajaa, jotta saa autoon ajotuntumaa. Käytettyjäkin autoja autokaupoista löytyy, mutta suurimmaksi osaksi käytettyjen autojen kauppaa käydään netissä. Yksityisten myymät käytetyt autot löytyvät netin kauppapaikoilta.

Käytetyt autot suosiossa

Suomessa käytetyn auton ostaminen on suositumpaa kuin uuden auton ostaminen. Täällä autoilla ajetaan paljon, joten mittareista löytyy suuriakin kilometrilukemia. Kilometrejä ei kuitenkaan pelätä, sillä hyvin huollettuina autoilla ajaa paljon. Myös lisävarusteet ovat Suomessa hieman harvinaisempia, jos autoa ei ole tuotu ulkomailta. Esimerkiksi ilmastointia ei välttämättä löydy kuin vasta aivan uusimmista autoista. Käytettyjen autojen kauppa sujuu sutjakasti ja suosituimmat käytetyistä autoista myydään samana päivänä, kun ne tulevat myyntiin.

Käytettyjen autojen kohdalla tulee tarkastaa auton huoltokirja. Autoja täytyy huoltaa säännöllisesti, joten vuosihuoltojen, öljyn vaihtojen ja muiden huoltojen tulisi löytyä huoltokirjasta. Jos niitä ei ole merkitty sinne, kannattaa auton kanssa olla tarkkana. Käytetyn auton ostaminen liikkeestä on hieman turvallisempaa kuin yksityiseltä, liikkeellä on nimittäin aina vähintään pieni vastuu autosta ja sen virheistä. Yksityisellä tällaisia vastuita ei käytännössä katsoen ole.

Uusi auto autokaupasta

Uuden auton ostaminen autokaupasta on ainakin turvallista siinä mielessä, että auto on täysin uusi ja siinä on useamman vuoden takuu. Auton takuu korvaa kaikki mahdolliset viat, jotka autossa esiintyvät. Uusien autojen kohdalla kuitenkin budjetti voi koitua ongelmaksi. Tosin tänä päivänä markkinoilla on uusia automalleja, jotka maksavat jopa vähemmän kuin käytetyt premium-autot. Uuden auton hintalappuun vaikuttavat auton merkki ja malli sekä siinä olevat lisävarusteet. Uuden auton voi saada edullisesti valitsemalla halvemman automerkin, kuten vaikkapa Seat, Kia tai Dacia.