Joskus auton myyminen voi viedä aikaa, sillä oikeita ostajia ei vain löydy. Silloin sopiva vaihtoehto voikin olla auton myyminen suoraan autoliikkeelle. On hyvä tietää muutamia seikkoja, jotta auton myyminen autoliikkeelle onnistuu hyvin.

Myyminen sujuu helposti

Kun myyt auton autoliikkeeseen, sinun ei tarvitse murehtia kaikkia pieniä asioita, joita yksityisenä myydessäsi sinun tulisi murehtia. Autoliikkeen myyjät tietävät auton arvon ja pystyvät tekemään siitä tarjouksen heti auton tarkastamisen jälkeen. Ainoa auton arvoon vaikuttava tekijä on auton kunto teknisesti. Toki myös sisustan siisteydellä on merkitystä, sillä se luo ensivaikutelman autosta ja sen omistajasta.

Yksityisenä myyminen voi olla hankalaa siinä mielessä, että jotkut eivät uskalla ostaa käytettyä autoa yksityiseltä. Tämä johtuu siitä, että autolla ei ole minkäänlaista takuuta. Kun käytetyn auton on ostanut yksityiseltä, ei myyjä kanna mitään vastuuta autosta myymisen jälkeen. Autoliikkeen kohdalla tilanne on kuitenkin toinen. Autoliike vastaa myymistään käytetyistä autoista jopa kuuden kuukauden ajan. Jos autoon ilmaantuu joku yllättävä vika, jonka olisi pitänyt olla autoliikkeen tiedossa, voi auton viedä takaisin liikkeeseen korjaamista varten.

Toisaalta kannattaa myös huomioida, että autoliikkeen tarjoama ostohinta on yleensä yksityisenä myyjänä saatua hintaa alhaisempi. Tämä johtuu siitä, että autoliikkeen täytyy saada katetta myymistään autoista, joten niistä ei voi maksaa täyttä hintaa. Toisaalta hieman alempi hintatarjous tarkoittaa tässä tilanteessa myös sitä, että myyjä pääsee helpolla. Myyjän ei tarvitse tehdä muuta kuin allekirjoittaa ostosopimus, sillä autoliike hoitaa kaiken muun.

Autoliikkeen etuihin kuuluu myös se, että omaa käytettyä autoaan voi käyttää myös vaihtoautona. Autoliikkeen edustajaa tekee tarjouksen uudesta autosta siten, että hinnasta hyvitetään käytetyn auton summa. Näin ostaja voi siis ajaa liikkeeseen vanhalla autollaan ja ajaa ulos uudella autollaan. Tällaisella järjestelyllä voi säästää paljon aikaa ja vaivaa. Autoliike hoitaa kätevästi kaikki mahdolliset paperihommat ja muut järjestelyt. Autoliikkeeltä voi myös hakea rahoitusta uuden auton ostamista varten, joten sekin asia tulee hoidettua samalla kertaa. Auton myymistä autoliikkeelle kannattaa siis todella harkita tarkoin, sillä se voi olla yksityisestä myymistä parempi ratkaisu.