Yhä useampi suomalainen suuntaa autokauppaan, kun auton ostaminen on ajankohtaista. Autokauppojen kohdalla ajatellaan usein, että ne ovat vain uusia autoja varten. Näin ei kuitenkaan ole, sillä autokaupoista löytyy monipuolisesti niin uusia kuin käytettyjäkin autoja. Autoja löytyy myös monelle eri budjetille, joten jokaisen on helppo löytää itselleen sopiva kulkuneuvo. Uuden auton ostamista varten on mahdollista hakea myös rahoitusta tai autolainaa. Autolaina haetaan pankilta tai rahoitusyhtiöltä etukäteen. Sen sijaan osamaksurahoitusta voi hakea usein myös autokaupassa asioidessaan ennen auton ostamista. Niin rahoitusta kuin lainaa varten luottotietojen on oltava kunnossa ja hakijan tulee täyttää myös muita ehtoja. Mitä enemmän lainaa tai rahoitusta haetaan, sitä parempia tuloja hakijalta odotetaan.

Uuden auton ostaminen autokaupasta

Autokaupat ovat erikoistuneet uusien autojen myymiseen. Ne tarjoavatkin monesti etuja kaikille, jotka ostavat käytetyn auton sijasta täysin uuden auton. Autoon voidaan tarjota ilmaisia lisävarusteita tai antaa suoraan alennusta. Tarkoituksena on houkutella uusia asiakkaita autokaupoille. Eniten uuden auton ostamiseen houkuttaa kuitenkin pitkäaikainen takuu, joka korvaa kaikki mahdolliset autossa esiintyvät viat. Jos uudesta autosta löytyy vikaa, auton voi viedä takaisin autokauppaan, jossa se korjataan merkkihuoltoon erikoistuneen korjaamon toimesta. Tällä voidaan vaikuttaa myös siihen, että auton huoltohistoria säilyy hyvänä. Hyvään huoltohistoriaan vaikuttaa se, että autoa on korjattu aina valtuutetulla merkkikorjaamolla.

Käytetyn auton ostaminen autokaupasta

Autokaupasta voi toki ostaa myös käytetyn auton. Käytetyn auton ostaminen autokaupasta on myös siinä mielessä järkevää, että autoa koskee yleensä jonkinlainen takuu. Tällaista takuuta ei ole, jos käytetyn auton ostaa yksityiseltä. Autokauppa myös tietää enemmän auton historiasta, sillä se ei ota myytäväksi autoja, joiden historia on epäselvä. Näin ostaja voi luottaa siihen, että auto on sellainen kuin sen kerrotaan olevan. Toisinaan autokaupasta hankittujen autojen hinnat saattavat kuitenkin olla yksityisten myyjien hintoja korkeampia. Turvallisuudesta tosin kannattaa toisinaan maksaa ylimääräistä, joten siinä mielessä autokaupasta ostaminen on järkevää. Toisaalta autokaupoissa käytettyjen autojen valikoima saattaa olla suppeampi, sillä ne ovat keskittyneet enemmän uusien autojen myymiseen.